FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'ingerir una quantitat d'aliment excessiva; l'efecte. Fer-se algú un fart depa, de faves, d'arròs. Estar malalt d'un fart de caragols. Excés en qualsevol acció. Un fart de riure, de plorar. Un fart de treballar, de córrer. Donar, rebre, algú un fart de [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir en pedra. Tornar-se pedra. Els fangs s'empedreeixen en el procés de formació de roques. Endurir com una pedra. Tornar-se dur com una pedra. Les figues s'empedreeixen amb les primeres gebrades tardorals. Un menjar, per la cocció, endurir-se en lloc d'estovar-se. Els cigrons [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros depa xopat de brou o altre líquid. Mullar-se algú com una sopa. Borratxo com una sopa. Plat fet amb pa tallat a llesquetes fines, a trossets, bullit o escaldat amb brou o altre líquid, com aigua assaonada, llet, etc. Sopes d'all. Plat anàleg en què el pa és [...]